Úterý, 30 dubna, 2024
- Komerční sdělení -zprávy

Jak dobrý je levný 5G chytrý telefon? Test OnePlus Nord N10 5G

Nabije se za hodinu.

Hodnocení
8 / 10
OnePlus Nord N10 5G
Líbí se nám:
dobrý hardware
90 Hz frekvence displeje
rychlé nabíjení
výkonná nabíječka v balení
5G
Nelíbí se nám:
nudný design
průměrná kvalita displeje
Shrnutí: Velmi dobrý 5G chytrý telefon, určený do rukou cenově orientovaného zákazníka. Zahrajete si na něm většinu moderních her, má dostatek paměti a v balení najdete i výkonnou nabíječku. U značky OnePlus jsme ale čekali poněkud nižší cenu.

Pokud si prohlédnete aktuální nabídku společností Samsung nebo Huawei, uvidíte tam hned desítky modelů uvedených v posledním roce. OnePlus jde zcela opačným směrem, jelikož její nabídka je výrazně skromnější.

Čtěte také:

Vyzkoušeli jsme levný tablet za dva tisíce

Minulý rok firma uvedla jen tři verze v prémiové sérii OnePlus 8 a tři cenově dostupné modely s označením Nord. My jsme vyzkoušeli jeden z nich s označením Nord N10 5G.

Na Slovensku si jej koupíte už za méně než tři stovky, přičemž má vše, co bychom čekali od dobrého cenově dostupného smartphonu. Navíc přidává velmi rychlé nabíjení a rychlé datové přenosy v nastupujících mobilních sítích páté generace.

Nord N10 5G – pěkný hlavně na fotkách
Nenechte se zmást fotografiemi, na kterých chytrý telefon může působit velmi pěkně. Skutečnost je totiž poněkud nudnější a mimo slunečné dny je tmavá verze chytrého telefonu poměrně fádní.

Celkovému pocitu neprospívá ani konstrukce z plastů či hmotnost blížící se k hranici 200 gramů. Z tohoto pohledu nabízí konkurence výrazně krásnější modely, stačí se podívat na barevně zářivou nabídku TCL nebo Huawei.

Žádné překvapení proto nečekejte, plastový pocit a nudnou barvu zažene jedině kvalitní pouzdro a do nedávné minulosti vás vezme snímač otisků umístěný na zadní straně chytrého telefonu.

Jeho přesnost a rychlost vůbec nebyla podle našich představ. Častokrát nedokázal zaregistrovat prst napoprvé. Naopak odemykání tváří je přesné a rychlé i při špatných světelných podmínkách.

Škoda, že po vzoru dražšího modelu OnePlus 8T jsme na boku Nord N10 5G kromě obvyklé trojice hardwarových tlačítek nenašli také čtvrté, určené pro rychlou změnu režimu oznámení. Majitele kabelových sluchátek potěší klasický analogový zvukový výstup.

V době minimalizace nákladů navíc potěší přítomnost výkonné nabíječky a kvalitního USB C kabelu. S touto kombinací totiž nabijete 4300 mAh baterii chytrého telefonu za méně než hodinu.

Přitom nabíječku během dne potřebovat nebudete. Výdrž na jedno nabití je při běžném používání velmi dobrá, hlavně pokud moc netelefonujete a nehrajete si pravidelně graficky náročné dny.

Dostatek výkonu i pro hráče
Zatímco při designu jsme OnePlus Nord N10 5G mohli zaslouženě kritizovat, tak hardwarová výbava je naopak vynikající. Samozřejmě v porovnání se současnou špičkou zaostává, ale při cenovce pod hranicí 300 eur jsou výsledky testů ukázkové.

Další články autor

Comments

spot_img

Nejnovější články